YAPIM TARİHİ: H.1110/ M.1698

Kuzeyden güneye doğu eğimli bir arazide inşaa edilmiştir. Yüksekliği 2.55 m. genişliği 2.38 m. dir. Ön cephede 1.42 m. genişliği ve 0.21 m. derinliği olan sivri kemerli bir niş bulunur. Kemer cephede 0.03 m. kadar çökertilmiştir. Sivri kemerli sol köşesine üzengi seviyesinde bulunan bir suluk yerleştirilmiştir. Suluğun büyük bölümü kırıktır. Suluğun merkezi oyularak göbeği kadeh şeklinde yapılmıştır. Kadehin alt kısmında ise akan suların toplanarak delik vasıtasıyla zemine akıtıldığı bölüm yer alır. Yapının saçak kısmı, cepheden dışa doğru çıkıntı yapan bir sıra düz profilli silme ile hareketlendirilmiştir. Hazne örtüsü de yapının tamamı gibi kesme taştan yapılmış ve düzdür.[1]

Kaynak:

[1] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt I. (pp. 276-277) Edirne Valiliği Yayınları.