Edirne kent merkezinin batısında yer almaktadır. Tabyanın dairesel bir plana sahip olduğu anlaşılmaktadır. Avlunun kuzeybatı ve doğusuna yerleştirilen toprak yığınlarının arasında top mevzileri bulunmaktadır.

1829 yılında Rusların Edirneyi işgali sırasında alelacele, sadece topraktan bazı istihkamlar ve tabyaların yapıldığı bilinmektedir. Bu tabyanın da o dönemde inşa edildiği düşünülebilir.

Edirne kent merkezinin etrafında 5-6 km’lik bir yarıçap teşkil edecek şekilde çeviren 30 adet tabyadan biridir.[1]

Kaynak:

[1] Edirne-Merkez-Başhöyük Mevkii, 1223 Ada, 16 Parselde Bulunan Değirmentepe, Toprak Tabya’nın Korunması Gerekli Kültür Varlığı Olarak Tescil Edilmesi ve Koruma Alanının Belirlenmesine İlişkin 27.09.2016 Tarih ve 3447 Sayılı Karar

[2] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt I. (p. 408) Edirne Valiliği Yayınları.