Kare bir kaide üzerine taş konsollara oturan çeşme, bir saçak ve üzerinde daha küçük çokgen bir dama sahiptir.

Çeşme dört cepheli bir meydan çeşmesidir. Ne zaman yapıldığı bilinmeyen çeşmenin üzerinde tamir kitabesi mevcuttur. Kesme taştan yapılan çeşmenin cephe genişliği 1.80 m. yüksekliği 3.60 m. dir.

Her cephede satırda kalan üç dilimli kemeri, düz mermer ayna taşları, modern muslukları ve önde yalakları vardır. Dört köşeli çeşmenin her köşesinde şu an mevcut olmayan başlıkları taştan yapılmış demir sütunlar bulunmaktaydı. Sütunlar üzerinde taş konsollarla desteklenmiş düz bir silme ve üzerinde sekizgen bir hazne örtüsü vardır. Sekizgen köşeler bir kubbeyi desteklemektedir. Kubbe kurşun kaplıdır.

Dertli Mustafa, çeşmeyi yaptıran değil tamir ettiren kişidir. Yapılış tarihi bilinmemekle birlikte tamiri 1906 yılındadır.[1]

Kaynak:

[1] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt I. (pp. 348-349) Edirne Valiliği Yayınları.