Hacı Mimi Camii; Beyoğlu, Hacı Mimi Mahallesi, Hacı Mimi Sokağında, Humbaracı yokuşundan aşağı, Tophane’ye doğru inerken yolun sağında Anglikan Kırım Kilisesi’nin yanındadır. Hacı Mimi olarak bilinen, El Hac Mehmet Çelebi tarafından 16. yy’da yaptırılırmış olup, kabri caminin yanındadır. Kareye yakın dikdörtgen planlı caminin mihrap ekseni üzerindeki kapısından, sonradan yapılmış olan küçük son cemaat yerine girilir. Çift meyilli çatısının ortasında, sekizgen kasnağının etrafında sivri kemerli bir pencere kuşağı bulunan kurşun kaplı bir kubbe yer almaktadır. Harim mekânının kuzeyinde, ortasında dikdörtgen bir çıkma yapan betonarme mahfil bulunur. Üç sıra mukarnaslı mihrabı özgündür. Kuzeybatısındaki minare, yapı kütlesinin içinden çıkar. (Kaynak-kısmen-: Galata ve Civarındaki Mescitler – Berrin Kuzeybay – YL Tezi 1967 sh. 33)

20. yy’ın başında cami tamamen harap olmuş, etrafında Müslüman nüfusun azlığı sebebiyle bakımsız kalmıştır. Mescid, daha sonra betonarme olarak yenilenmiş ancak mihrab ve bazı kalıntılarının dışında orijinalliği kaybolmuştur. Cami, etrafındaki binalar nedeniyle görünmesi zor ve dar bir aralıktan geçilerek ulaşılabilir durumdadır. Dikkatli bakınca fark edilebilen caminin minaresi, hemen yanı başındaki Anglikan Kırım Kilisesi’nin gotik kulesiyle güzel bir görüntü oluşturmaktadır.