Günümüzde çeşmenin üzerinde iki satırlık inşa kitabesi bulunmaktadır. Çeşmenin inşa tarihinin belirtilmemiş olduğu kitabenin son satırı ebced hesabına göre H. 951/ M. 1544 yılını göstermektedir. Yapının kitabesi O.Onur, Dıjkema ve A.Badi Efendi gibi araştırmacıların eserlerinde yayınlanmıştır. O.Onur, eserinde kitabenin resmiyle birlikte sadece okunuşunu yayınlamıştır.

Tarihi yapı günümüzde kullanılmamaktadır. Son yıllarda onarım gördüğü anlaşılan çeşmenin bu doğrultuda taş temizliği yapılmış, tüm cepheleri badana ile boyanmıştır. Kurnası bulunmayan yapının ayna taşı da yerinden sökülmüştür. Yapının günümüzdeki yalağı asıl yalağı olmayıp sonradan betonerme malzemeden yapılmıştır.

Çeşme, günümüzde konaklama amacıyla olarak kullanılmaktadır.[1]

[1] Sedes, F. (2016) Edirne Çeşmeleri. p. 16

[2] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt I. (pp. 328-329) Edirne Valiliği Yayınları.