Çeşme doğu-batı doğrultusunda kareye yakın bir kütle üzerine oturmaktadır. Bitişiğindeki cami bahçe duvarına bağımlı olan çeşmenin, yüksekliği 2.25 m. ve genişliği 2.23 m.’dir. 0.16x 2.06 m. ölçülerinde, fazla derin olmayan çeşme, nişini örten sivri kemer köşelerdeki iki taş blok üzerine oturmuştur. Ayna taşı bulunmayan çeşmenin, kurnası kırıldığından lüle deliği kapatılmıştır.

Yapının önünde 1.25 m. uzunluğunda, 0.57 m. genişliğinde ve yaklaşık 0.25 m. derinliğinde yalağı bulunmaktadır. Bu yalağın iki tarafında üzeri mermer kaplamalı oturma sekileri yer alır. Yapıda saçak kısmı onarım öncesi iki sıra düz profilli silme ile hareketlendirilmeye çalışılmışken, onarım ile birlikte saçak, bir sıra düz profilli silmeyle geçilmiştir. Hazne örtüsü önden arkaya doğru hafif meyillidir. Yapıda hiç bir süsleme unsuru bulunmaz.

Çeşmenin inşa tarihiyle ilgili kaynaklarda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Çeşme yapılan onarımlardan dolayı özgünlüğünü büyük oranda kaybetmiştir.

Kaynak:

[1] (2013). Edirne Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri Cilt I. (pp. 262-263) Edirne Valiliği Yayınları.