Kentten günümüze mimari bir yapı-yapı elemanı kalmamakla ve elde edilen kaynak kısıtlı olmakla birlikte, Prof Dr. Reyhan Körpe Eski Çağlarda Gelibolu Yarımadası Limanları adlı kitabında kentten özetle şöyle bahseder;

İsmi ›Keçi dereleri‹ anlamına gelen Aigospotamoi çok yakın bir tarihte yarımada’nın batısına doğru, Lampsakos’un karşısında deniz kıyısındaki Kalanuro tepesi üzerinde lokalize edilmiştir. Yerleşim Kalanuro tepesinin güney ucunda bulunur. Yüzeyde bulunan çanak çömek parçalarından antik yerleşimin çok daha eski bir prehistorik höyük üzerine kurulduğu görülmüştür. Seramik parçalarından Aigospotamoi kentinin arkaik dönemden, geç Bizans zamanına kadar varlığını devam ettirdiği anlaşılmıştır.