Amerikan İncil Topluluğu Osmanlı Devleti’ndeki çalışmalarına 1828 yılında başlamıştır. Faaliyete başladıkları yıldan itibaren çok sayıda İncil dağıtım çalışmaları gerçekleştirmiştir. 1828-1915 yılları arası yaptıkları harcamaların toplam bedeli 3.805.000 $’dır. Çalışmaları için kullandıkları binalarda kiracı olarak bulunup herhangi bir mülkiyet edinmediler. İstanbul ve Beyrut’ta matbaa faaliyetleri yürütmüşlerdir. İstanbul topluluğun bölgedeki yeni merkezi haline gelmiştir. Hatta “İngiliz ve Yabancı İncil Topluluğu (British and Foreign Bible Society)” ile rekabet içine girmiştir.

1864 yılında faaliyetleri Osmanlı idaresi tarafından durduruldu ve Osmanlı karşıtı yayın yapmakla suçlandılar. Bunun üzerine kitapları koyabilmek için bir depo ihtiyacı oluştu ve bir İncil Evi kurma fikri doğmuş oldu. İstanbul’da açılan bu ”İncil Evi”, Osmanlı evraklarında ”Amerikan Hanı” olarak da geçmektedir. Burada adından da hareketle çokça İncil basıldığı anlaşılmaktadır. İncil çevirileri arasında Ermenice ağırlık kazanmaktadır.