Ören yeri içinde Şehitlik Mağara Kilisesi’nin tam üstüne inşa edilmiş , bugün sadece apsis kısmının ayakta olduğu kilisedir.Aslında uzunluğu 80 m. genişliği ise 36,8 m. idi. Apsisin yüksekliği 21 m.’dir.Dikdörtgen , üç nefli , sütunlu bir bazilika tipi kilise idi.Tabanı geometrik desenli kuşları simgeleyen renkli mozaikler ile kaplanmıştı.Kilisenin narteksi 8 m. genişliğinde olup , dört basamakla çıkılıyordu.Kilise yıkıldıktan sonra yerine Orta Çağ’da daha küçük bir kilise inşa edilmiştir.

Aya Tekla Yeraltı Kilisesi
Aya Tekla Yeraltı Kilisesi, 2016
KonumSilifke, Mersin
İthafTekla
Durumİbadete açık
Mimarî tarzBizans mimarisi
Hac merkezinden geriye kalan apsis
Yeraltı Kilisesi, ana nef. Sağda devşirme sütunlar, solda kırılmış sütunların yanında üst zemini taşıyan güçlendirme duvarları

Aya Tekla Yeraltı Kilisesi (Meryemlik) Mersin ilinin Silifke ilçesi yakınlarında yer alan bir yeraltı kilisesi örenidir.