Asur başkentlerindeki ilk kazılardan sonra muhtemelen 19. yüzyılda yapılmış olan bu elle boyanmış gravür, arka planda Babil Kulesi ile efsanevi Asma Bahçeleri tasvir ediyor.

Babil'in Asma Bahçeleri, Helen kültürü tarafından listelenen Antik Dünyanın Yedi Harikasından biriydi. Çamur tuğlalardan inşa edilmiş büyük yeşil bir dağa benzeyen çok çeşitli ağaçlar, çalılar ve asmalar içeren artan bir dizi bahçe ile dikkate değer bir mühendislik başarısı olarak tanımlandılar. Bahçelerin Irak'ın Babil eyaletine bağlı Hille yakınlarındaki antik Babil kentinde inşa edildiği söyleniyor. Asma Bahçeler'in adı Grekçeκρεμαστός; yükseğe asılı) kelimesinden türetilmiştir. "Asma" kelimesinden daha geniş bir anlama sahip olan ve teras gibi yükseltilmiş bir yapı üzerine dikilen ağaçları ifade eder.[1][2][3]

Bir efsaneye göre, Asma Bahçeler, Yeni Babil Kralı II. Nebukadnezar (MÖ 605 ile 562 yılları arasında hüküm süren) tarafından, Orta Çağ'daki eşi Kraliçe Amytis için İnsanlık Harikası olarak bilinen büyük bir sarayın yanına inşa edildi. Çünkü O memleketinin yeşil tepeleri ve vadileri olan memleketini özlüyordu. Bu, MÖ 290'da yazan Babilli rahip Berossus tarafından onaylandı, daha sonra Josephus tarafından aktarılan bir açıklamadır. Asma Bahçeler'in yapımı da efsanevi kraliçe Semiramis'e de[4] atfedilmiş ve alternatif bir isim olarak Semiramis'in Asma Bahçeleri denilmiştir.[5]

Bahçeler, Antik dünyanın Yedi Harikasından yeri kesin olarak belirlenmemiş tek yerdir.[6] Babil metinleri Bahçelerden bahsetmez ve Babil'de kesin bir arkeolojik kanıt bulunamamıştır.[7][8] Bunu açıklamak için üç teori öne sürülmüştür: Birincisi, bunların tamamen mitsel oldukları ve eski Yunan ve Roma yazılarında bulunan tasvirlerin (Strabo, Diodorus Siculus ve Quintus Curtius Rufus'unkiler dahil) romantik bir doğu bahçesi idealini temsil ettiği;[9] İkincisi, Babil'de var oldukları, ancak MS birinci yüzyılda gibi bir zamanda yok edildikleri;[4][10] ve Üçüncüsü, efsanenin Asur Kralı Sanherib'in (MÖ 704-681) başkenti Ninova'da Dicle Nehri üzerinde, modern Musul kenti yakınlarında inşa ettiği iyi belgelenmiş bir bahçeye atıfta bulunulduğu varsayımı.[1][11]

Harici video
Arkeolog Mesut Alp, Babil'in Asma Bahçeleri ile Firdevs (Paradise; Cennet) kelimesi arasında etimolojik bağlantı olduğunu ifade ediyor).
  1. ^ a b Stephanie Dalley (1993). "Ancient Mesopotamian Gardens and the Identification of the Hanging Gardens of Babylon Resolved". Garden History. 21 (1): 7.
  2. ^ Reade (2000). "Alexander the Great and the Hanging Gardens of Babylon". Iraq. 62: 195-217. doi:10.2307/4200490. ISSN 0021-0889.
  3. ^ Foster (2004). "The Hanging Gardens of Nineveh". Iraq. 66: 207-220. doi:10.2307/4200575. ISSN 0021-0889.
  4. ^ a b "The Hanging Gardens of Babylon". 18 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2014.
  5. ^ Cartwright M. World History Encyclopedia.
  6. ^ Finkel (1988) p. 41.
  7. ^ Finkel (1988) p. 58.
  8. ^ Babylon: City of Wonders. London: British Museum Press. 2008. s. 52. ISBN 978-0-7141-1171-1.
  9. ^ Finkel 2008
  10. ^ "The Hanging Gardens of Babylon". 13 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2014.
  11. ^ The Mystery of the Hanging Garden of Babylon: an elusive World Wonder traced. Oxford University Press. 2013. ISBN 978-0-19-966226-5.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)