Ahmetağa Mahallesi’nde 873. Sokak ile 863. Sokak arasında bulunan Başoturak Camii’nin avlu dışındaki meydanda, 293 ada 1 parselde bulunan
çeşme 17,50 m² tapu alanına sahiptir. Altı yuvarlak sütun üzerinde, altıgen yapıdaki üst örtüsünün sivri kubbesi bulunan şadırvanın ortasında yine altıgen mermer su küpü vardır. Bu küpün kubbesi de yukarı doğru sivrilmiş yapıdadır. Şadırvanda altı oturma yeri bulunur. Mermerler üzerinde herhangi bir işleme ya da kitabe bulunmamaktadır. Şadırvanın kubbe içinde, her kenarını dolaşan bordürler ve altı kenarında kabartma süslemeler yer alır. Şadırvanın suyu akmaktadır. Bölge esnafı ve cami cemaati bu şadırvandan yararlanmaktadır. Şadırvan yol seviyesinden yüksektedir. Yeşile ve kabartmaları bakır rengine boyanmış şadırvanın gerçek görünümüne kavuşturulması gerekmektedir.