Bizans Dönemi’ne ait 13×7 m ebatlarında taş ve tuğla malzeme ile yapılmıştır. Sarnıç tek sıralı iki adet dikdörtgen taşıyıcı dizisi ile iki bölüme ayrılmıştır. Bu bölümlerin üzeri tonoz ile örtülüdür. Taşıyıcıları üzerinde işlenmiş birer impost başlık vardır. Üç adet kemerin ayakları, iki dikdörtgen taşıyıcıya ve yan duvarlara oturmaktadır. Sarnıcın her iki duvarına üçer niş yapılmıştır. Günümüzde yol kotunun altında kalmasından dolayı tehlike yaratacağından dolayı üzeri ızgara kafes şeklindeki demir ile kapatılarak etrafı tellerle çevrilidir. Sarnıç, İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 30.03.1988 tarih ve 248 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmiştir (Küçükçekmece Belediyesi, 2022).