Gar sahası içerisinde zengin kemer düzenlemeleri ile iki katlı olarak inşa edilmiş olan binanın taş bir zemin üzeine oturduğu ve boylamasına bir plana sahip olduğu görülür. Binanın kuzey cephesinde basık kemerli üzeri kilit taşlı iki kapı bulunmaktadır.Cephe özellikleri kuzey ve güney cephede toplanmıştır. Binanın üst katında 3 adet dikdörtgen formda kemersiz (sade) pencere bulunmaktadır.Söz konusu binanın kuzey ve güney cephesi simetriktir. Söz konusu binaya simetrik olarak doğu ve batı cephesine bitişik olarak inşa edilmiş 1 katlı yapılar bulunmaktadır. Bu yapılara kuzey ve güney cephesinden kemerli birer kapı ile girilmektedir. Bu bitişik inşa edilmiş yapıların üzerleri beşik tipi,ana binanın ise kırma çatı ile örtülü olup,Marsilya kiremit kullanılmıştır.

Kaynak: Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü