Çeşme, iki konut yapısı arasında, köşe bir noktada bulunur ve su haznesinin üstü avlu olarak kullanılmaktadır. Çeşme aynası iki yekpare kesme taş sütuna oturan penci kemerle yapılmıştır. Yekpare taştan yapılmış tek lüleli musluk tablasının altında mermer bir taş yerleştirilmiştir. Musluk tablasının üstünde büyük bir kap nişi açılmıştır. Aynı şekilde yekpare taştan yapılan teknesi yerden hafif yüksek şekilde konumlandırılmıştır. Çeşme, koruma durumu yönünden birçok bilinçsiz müdahale geçirmiştir. Meydana gelen hasarları onarmak için yer yer çimento sıva kullanılmıştır. Benzer şekilde soldaki dinlenme taşı tamamen yok olmuş, onun yerine betondan benzer formda yeniden yapılmıştır.[1]

Kaynak:

[1] İbrahimgil, A. (2020). Midilli Adası Molova’da (Molivos / Mithymna) Osmanlı Dönemi Çeşmeleri. GRID – Mimarlık Planlama ve Tasarım Dergisi 3 (264-265).