Sluis yakınlarındaki 55 kişinin yaşadığı küçük bir kasabada Osmanlılara teşekkür etmek amacıyla 1789’da yapılan çeşmedir. Çeşmenin başlığı Osmanlı başlıklarını andırmakta, çeşmenin üzerindeki arma ise güneş ve hilalden oluşmaktadır.
Osmanlı ticaret gemileri 18.yy.’da bu bölgede ticaret yapmaktaydılar. Rivayete göre yiyecek stoğu tükenen Osmanlı ticaret gemisine bu kasabadaki bir kişi yiyecek götürüp yardım etmiştir. Karşılığında ise Osmanlı gemisi kasabaya Osmanlı sancağı ve gemi arması bulunan flamayı hediye etmiştir. Kasaba bu hediye edilen sembolleri arma olarak benimsemiştir. Çeşmenin üzerinde bu arma görülebilir. Bu yaşananlar üzerine Osmanlı Sarayı’nın bu kasabadan esir düşen olursa gemilerde forsa yaptırılmaması fermanı verdiği söylenmektedir. Civarda bu kasabadan olanlar Türk diye bilinmektedir.

Sint Anna ter Muiden Belediyesi armalarındaki güneş ve ayın Türklerde ticaretin önemini gösteren simgeler olduklarını belirtmiştir.