Kitabesini hattat İsmail Hakkı Altunbezer yazmıştır.

Kitabesi;

Çeşmenin ön cephesinden görünümü (Haziran 2020)
TürÇeşme
KonumKadıköy, İstanbul, Türkiye
MalzemeMermer

Erenköy İstasyon Çeşmesi, Türkiye'nin İstanbul ilinin Kadıköy ilçesinde yer alan bir çeşmedir. İsmi bilinmeyen bir annenin, Fahir ile Fatıma adlarındaki iki çocuğu anısına, 1921 ya da 1922 yılında yaptırılmış, 2006 yılında İSKİ tarafından bakım ve onarım çalışması gerçekleştirilmiştir.[1] Tamamı mermerden yapılmış olup iki musluğu vardır.[2] İki kitâbesindeki yazı, İsmail Hakkı Altunbezer tarafından yazılmıştır.[3]

1. ^ Can, Zehra (7 Mart 2017). "Bir Annenin Hayratı: Erenköy İstasyon Çeşmesi". Dünya Bizim. 31 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  2. ^ "Erenköy İstasyon Çeşmesi (H. 1340- M.1921)". Su Vakfı. 29 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi.
  3. ^ Arpacı, Kubilay (2020). İstanbul Mimarisinde Sanatkâr İmzaları (1800-1923) (yüksek lisans). İstanbul: Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Sanatı Anabilim Dalı. ss. 405-407.