Feyzullah Camii
Φεϋζούλ Τζαμί
Mimari biçimOsmanlı
İslam
Tamamlanma15. yüzyıl
MalzemelerTaş ve tuğla

Feyzullah Camii (YunancaΦεϋζούλ Τζαμί), Yunanistan'ın Narda kentinde bulunan bir camidir.[1] Cami, 15. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edildiği düşünülmektedir. Arahtu ve Katsantoni caddeleri üzerinde Aya Todori Kilisesi'ne kısa bir mesafede yer almaktadır.[2]

Feyzullah Camii, Yunanistan ve Balkanlar'ın geri kalanındaki çoğu cami gibi A tipinde olup kare planlı, yan tarafı 6,40 m olan, tek odalı basit bir ibadethaneden oluşmaktadır.

1. ^ Evangelos Kotogiannis (2014). Ιμαρέτ. Στη σκιά του ρολογιού. Ιμαρέτ-Φεϋζούλ: Επαρμηνεύοντας τα τεμένη της Άρτας (Diploma tezi) (Yunanca). Atina. s. 36. 7 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2023.
  2. ^ Afentra G. Moutzali. "Άρτα: Οι μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου" (PDF). Aρχαιολογία & Τέχνες (Yunanca). Cilt 112. ss. 73-81. 8 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 18 Ekim 2023.