Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi
Açılış1974 (Müze olarak)
Toplu ulaşımEGO
Başkentray (Hipodrom)
Line A1 (Beşevler)
Gazi Üniversitesi bünyesindeki diğer müzeler

Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir müzedir. 1974 yılında Kız Teknik Yüksek Öğretmen Okulu bünyesinde ve Ülker Muncuk öncülüğünde kurulmuştur. 2 Temmuz 1982 tarihinde özel müze statüsü kazanarak Etnografya Müzesi'ne bağlanmıştır. 31 Mart 2006 tarihindeyse Gazi Üniversitesi Senatosu kararı ile Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi olarak isimlendirilmiştir.[1][2] Envanterinde 1.000'e yakın sanat eseri barındıran müzede ayrıca yöresel kıyafetler, işlemeler, takılar, çoraplar, dokumalar ve oyalar sergilenmektedir.[3]

1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2018.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Şubat 2018.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2020.