Yerleşmenin merkezinde, yığma toprak ve taşlarla oluşturulmuş bir tümülüs yer almaktadır. Sivas İli, Altınyayla İlçesi sınırları içerisinde yer alan Kuşaklı/Sarissa’da (Müller-Karpe, 2002, s.331-332) ve Yıldızeli İlçesi sınırları içerisinde yer alan Tek Höyük/Öksüztepe’de de (Engin, 2009, s.79) benzer biçimdeyerleşmenin merkezinde bir Demir Çağı tümülüsü bulunmaktadır. Gözecik, Kuşaklı/Sarissa ve Tek Höyük tümülüsleri, Demir Çağı’nda büyük yerleşmelerin merkezine tümülüs inşa etmenin bölgesel bir gelenek olduğunu göstermektedir. Tümülüs yaklaşık 60 m çapında ve 12 m yüksekliğindedir. Tümülüsün batı kesiminde büyük bir tahribat yarığı bulunmaktadır. Köylülerin verdiği bilgiye göre bu tahribat 1990’lı yılların başında dozer kepçesi ile gerçekleştirilmiş ve mezar odası soyulmuştur. Tümülüs üzerinde herhangi bir buluntuya rastlanmamıştır. Yüzey araştırmalarımız, Sivas İli sınırları içerisinde Kızılırmak vadisi ve çevresinde yaygınlaşan tümülüslerin büyük ölçüde yakın zamanda kaçak kazılara maruz kaldığını ve tahrip edildiğini göstermiştir. Bilimsel kazı çalışmalarının eksikliği nedeniyle bölge tümülüsleri ile ilgili bilgilerimiz yetersiz düzeydedir.

Atilla Engin – Gözecik: Sivas’da Yeni Bir Geç Hitit Merkezi ve Kapı Aslanı