Mezar taşı olarak dikilmiş olan taş bir kıble taşıdır.

Kitabe şöyledir:.

“Külle ma dehale aleyhâ zekeriyyel mihrab”

Kaynaklarda Beylerbeyi Fıstıklı Camii yanında bulunan kıble taşının buraya taşındığı rivayet edilse de buradaki taş Tophanelioğlu Namazgahı’na aittir. Mezarla alakalı Mehmet Nermi Haskan Yüzyıllar Boyunca Üsküdar isimli eserinde farklı rivayetlerde bulunmuştur.

“…. Gül Baba’nın kabri vardır. Taşı yoktur. Kemikleri çevre yolunun yapımı sırasında, Tophanelioğlu Meydanı’ndaki, etrafı demir parmaklıklı hazîreden alınarak buraya getirilmiştir…. (Tophanelioğlu Çeşmesi maddesi) beş yolun birleştiği Tophanelioğlu Meydanı’nda ve Bağarbaşı Tophanelioğlu Caddesi ile Tophanelioğlu-Koşuyolu’nun kesiştiği köşeye yakın bir yerde idi. Tam karşısında Gül Baba’nın türbesi bulunuyordu. Boğazici Köprüsü çevre yollarının yapımı sırasında bu beş yol muhafaza edilmiş fakat çeşme, sökülerek Millet Bahçesi içine nakledilmiştir. Bu arada Gül Baba’nın kabri de, Burhaniye Çeşmesi yanına kaldırılmıştır. Türbenin yanındaki 1287 (1870) tarihli namazgâh taşı da yine bu çeşmenin sol tarafındaki bahçeye yerleştirilmiştir.”

(Tophanelioğlu Namazgahı maddesinde) Namazgâh, Tophanelioğlu mevkiinde ve Bağlarbaşı-Tophanelioğlu Yolu üzerinde ve bu caddenin Kuşbakışı Caddesi ile olan kavşağının sol tarafında Tophanelioğlu Çeşmesi’nin karşısındaki kır kahvesinin önünde idi. Çevre yolları yapılırken Burhaniye’ye nakledilmiş ve kabir taşı zannedilerek de arkasına bir kabir şekli yapılmıştır.

Tuna Baltacıoğlu, Dünden Bugüne İstanbul Ansiklopedisi Altunizade maddesinde Tophanelioğlu’nda bir Gül Baba yatırı olduğunu kaydeder.