Fen memuru Osman Sönmez imzalı, el yazısı ile yazılmış, 08.08.1960 tarihli bir tespit tutanağında, adı Hanım Kadın Namazgâhı. Yine tutanaktan öğreniyoruz, burada küçük bir de mezarlık var. Tutanakta şöyle anlatılıyor: “Küçük Ayasofya, Çatladıkapı, İshak Paşa Mahallesi, Aksakal Sokağında önünde Hanım Kadın Namazgâhı muttasıl olan gayrimenkul kadastroca 106 ada, 1 parselin önüne tesadüf edip mezarlık ve namazgâhtan ibarettir. Ekli krokiden anlaşılacağı üzere kısmen yolda gözükmektedir.” Ve ekli kroki, Osman Sönmez aynı tarihte çok net bir de kroki çizmiş, namazgâhı ve mezarlığı konumlandıran. Azının 1 parselde çoğunun yolda kaldığını gösteriyor. El yazısı ile yazılmış küçük bir not kağıdı. İstanbul araştırmaları ile ünlü Şinasi Akbatu imzalı: “Çatladıkapu Namazgâhı: Küçüayasofya civarında Çatladıkapu Caddesindeki münhedim Zaim Osman Ağa Mektebi’nin önündedir.

Kaynak: Esin Demirel İşli, Kayıp Eserlerin İzinde Bir Yolculuk, Vakıf Restorasyon Yıllığı, 2013