Çeşme kuzey-güney doğrultusunda, eğimli bir arazi üzerine iki cepheli olarak yerleştirilmiştir. Kare planlı olan çeşmenin yüksekliği 3.15 m., genişliği 3.29 m dir. Doğuya bakan ön cephede sivri kemerli bir niş bulunmaktadır. Kemer kilit taşında, bir rozet motifi bulunmaktadır. Derin bir niş şeklindeki kemer boşluğuna, günümüzde yerinde olmayan ayna taşı yerleştirilmiştir.

İki cepheli çeşmede güneye bakan diğer cephede, sivri kemerli sağır bir niş bulunmaktadır. Sivri kemerli nişin içinde, yüzeyi ters “U” şeklinde dolaşan iki sıra düz silme, köşelere bağlanmaktadır. Bu silmelerin merkezinde lüle deliği bulunmaktadır. Güney cephede sağ üst tarafta hazne açıklığı bulunmaktadır. Hazne örtüsü dıştan düz, içten çapraz tonoz şeklinde örülmüştür. Çeşmede doğu cephedeki kilit taşında bulunan rozetten başka süsleyici unsur bulunmamaktadır. Günümüzde çeşmenin kitabesi yerinde bulunmamaktadır. Fakat kaynaklarda, çeşmeye ait bir tamir kitabesinin bulunduğu belirtilmektedir.

Kaynak: Kültür Portalı