HMAS AE2 Sidney'deki bir limandayken, 1914 civarı
Avustralya Kraliyet Donanması bayrağıAvustralya
Menzil 10 knot (19 km/sa; 12 mph) hızla 3.225 deniz mili (5.973 km) su üstünde
5 knot (9,3 km/sa; 5,8 mph) hızla 25 deniz mili (46 km) su altında
Kişi kapasitesi 32
Silah donanımı 4 × 18 inç (457 mm) torpido tüpü

HMAS AE2,[Not 1] E sınıfı denizaltılara mensup, Avustralya Kraliyet Donanması'na ait bir denizaltı. Vickers Armstrong tarafından inşasına 18 Haziran 1913'te, Barrow-in-Furness'nde başlanıldı ve 28 Şubat 1914 tarihinde inşası tamamlandı. İnşasının ardından kardeş denizaltı AE1 ile birlikte Avustralya'ya hareket eden denizaltı, o tarihe kadarki en uzun mesafeli denizaltı yolculuğunu da gerçekleştirmiş oldu.[1]

Kaynak hatası: <ref> "Not" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="Not"/> etiketinin karşılığı bulunamadı (Bkz: Kaynak gösterme)

1. ^ Frame, Tom (2004). No Pleasure Cruise: the story of the Royal Australian Navy. Crows Nest, Yeni Güney Galler: Allen & Unwin. ss. 97. ISBN 1-74114-233-4. OCLC 55980812.