Adı: Hüseyindede Höyüğü
il: Çorum
Tescil durumu:
Tescil No ve derece:
Tescil tarihi:
Araştırma yöntemi: Kazı

Hüseyindede Höyüğü, Çorum İl merkezinin güneybatısında, Sungurlu İlçesi'nin kuzeybatısında Yörüklü beldesinin 2,5 km. güneyinde[1] yer alan bir höyüktür.[2] Tepe, Hüseyindede Tepesi olarak da bilinmektedir.[3] Kazılar sonucunda höyüğün bir Eski Hitit kült merkezi olduğu, kült yapılarının dışında başkaca yapı bulunmadığı[4] ve Hüseyindede'nin geniş bir yerleşim olmadığı anlaşılmıştır.[5]

1. ^ Tunç Sipahi, Tayfun Yıldırım, Hüseyindede, Boyalı Höyük ve Resuloğlu Eski Tunç Çağı Mezarlık Kazıları 11 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ "TAY – Yerleşme Dönem Ayrıntıları". 11 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2012.
  3. ^ "Çorum Kültür ve Turizm Müdürlüğü". 30 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2012.
  4. ^ "Türk Tarih Kurumu". 12 Nisan 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2012.
  5. ^ 27. Kazı Sonuçları Toplantısı (2005) Cilt 1, Sh.: 447