Işıkkale
Işıkkale bazilikası
KonumKaradedeli, Silifke, Mersin
BölgeAkdeniz Bölgesi
Kültür(ler)Helenistik, Roma, Bizans
MülkiyetKültür ve Turizm Bakanlığı

Işıkkale Mersin ilinin Silifke ilçesinde yer alan bir ören yeridir. 36°26′22″K 34°00′35″D / 36.43944°K 34.00972°D / 36.43944; 34.00972 koordinatlarındaki ören yerine devlet kara yolundan Atakent beldesinde kuzeye sapan il yoluyla ulaşılır. Bu yol arkeologların Olba territorium dedikleri yörede olup çevre arkeolojik örenler açısınden (Karakabaklı, Sinekkale, Meydankale vb.) çok zengindir. Işıkkale'de örenler (çoğunluk doğuda olmakla birlikte) yolun iki tarafına dağılmıştır. Ören yerinin alanı 8 hektarı bulmaktadır [1] Ören yeri devlet kara yoluna 6, Silifke'ye 17 ve Mersin'e 77 kilometre uzaklıktadır.

1. ^ "Mersin Üniversitesi Doç. Ümit Aydınoğlu bildirisi". 12 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2020.