İzmir Kız Lisesi
Sloganİzmirin En İyisi

Almanca
Öğrenci sayısı1167
Öğretmen sayısı69[3]
AdresiMithatpaşa Cad. No:47 35260 Konak İzmir

İzmir Kız Lisesi, Türkiye'de cumhuriyetin ilk eğitim kurumlarından biridir. Okul binası 1917 yılında İzmir Valisi Rahmi Bey tarafından İttihat ve Terakki Mektebi olarak yaptırılmış, daha sonra erkek muallim mektebi olarak kullanılmıştır.[4] Bina, Kurtuluş Savaşı sonrasında İzmir Yunanistan'da kalsaydı, İzmir İyon Üniversitesi olarak kullanılacaktı.[kaynak belirtilmeli]

1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2016.
  2. ^ a b c "İzmir Kız Lisesi Yönetici Kadrosu". 16 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2016.
  3. ^ Öğretmenler
  4. ^ "İzmir Kız Lisesi Tarihçe" (PDF). İzmir Kız Lisesi Müdürlüğü. 22 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 20 Ekim 2022.