Adı: Kenan Tepe Höyüğü
il: Diyarbakır
Tahribat: Tarım[1]
Tescil durumu:
Tescil No ve derece:
Araştırma yönemi Kazı

Kenan Tepe Höyüğü, Diyarbakır ili Bismil ilçesinin 15 km. doğusunda, Dicle Nehri'nin batı tarafında yer alan bir höyüktür. Tarımsal faaliyetler nedeniyle kısmen tahrip olmuş olan höyük 225 x 350 metre boyutlarındadır.[1] Yerleşmenin 4,5 hektarlık bir alana yayılmış olduğu belirtilmektedir.[2] Yayılma alanı, yukarı yerleşme olarak tanımlanan asıl höyük ve aşağı yerleşme denen, bunun kuzeydoğusu yönündeki geniş alandır.[3]

1. ^ a b "TAY – Yerleşme Ayrıntıları". 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2012.
  2. ^ Bradley J. Parker, Yukarı Dicle Arkeolojik Araştırma Projesi (YDAAP/UTARP): Kenen Tepe'de On Yıllık Araştırmalara Kısaca Bir Bakış 5 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Sh.: 1
  3. ^ "Yukarı Dicle Arkeolojik Araştırma Projesi (UTARP): Kenan Tepe 2004 Kazıları Ön Raporu" (PDF). 11 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Şubat 2012.