Kümbet Iğdır merkez köylerinden olan Çakırtaş köyünde yer almaktadır. Iğdır merkezine 11 km. uzaklıktadır.

Akkoyunlu Türkleri çağı Elbeyi Emir (Kul) Yusuf döneminde yapılmıştır. Emir Yusuf genç yaşta ölen oğlu Muhammed için bu kümbeti yaptırmıştır. Kümbetin üzerinde yer alan kitabeden ‘Bin Yusuf H. 890 (Miladi 1485) yılında yapıldığını bilmekteyiz.

Kümbet iki katlı olup, zemin kat kare bir plan olarak inşa edilmiş üst örtüsü tonozla geçilmiştir. Doğu ve batı kısımlarında kemerli pencereler yer almaktadır. Günümüzde bu kısım hemen hemen toprak altında kalmıştır.

İkinci bölüm olarak adlandırdığımız birinci kat kare plan üzerine oturtulmuş, içerden daire kesitli olup dış cephede sekizgen bir plan oluşturmaktadır. Kümbet zeminden 18 cm olan kat silmesi ile koparılmış olup, orta kısım da ikince bir kat silmesi ile bölümlenmiş olup saçak altında oluşan silme ile geçilmiştir. Sivri kubbe ile sonlandırılmıştır.

Türbenin giriş kapısı kuzey tarafta yer almaktadır. Batı ve doğu yönün de dehliz yer almaktadır, içeriden üstü yarım daire şeklinde olup dışarıdan dikdörtgen bir çerçeve yapmaktadır.

Kümbet süsleme olarak giriş kapısı üzerinde bir kitabe yer almaktadır iki sıra yazılı olan kitabe ortadan şerit süsleme ile ayrılmış olup dikdörtgen bir çerçeve içinde yer almaktadır.

Bu kitabenin sağında ve solunda geometrik süsleme yer almaktadır. Bunun yanı sıra girişin tam üstünde yer alan kısımda da dairesel bir süsleme mevcutta olmamasına karşın daha önceki çekilmiş fotoğraflardan burada olduğunu kanıtlamaktadır. Giriş kapısı üzerinde yer alan kitabede şunlar yazmaktadır;
“Haza merkad el-mağfur el muhtac
Hacı İbrahim İbn Ya’kup intekale min Dar’il fena ila dari’l- beka fi sen şehri muharrem 1332”