Hangi tarihte ve kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Küçük bir haznesi ve ayna taşı vardı. Kayadibi Sokağının başında bulunuyordu. 1930’lu yıllarda şimdiki yerine taşınmıştır. 1934 yılında onarım gördüğüne göre bu tarihte taşınmış olabilir. İkinci onarımı Sarıyerli minibüsçüler tarafından 1969 yılında yapılmış ve haznesi büyütülmüştür. Bu sebeple “Minibüsçüler Çeşmesi” olarak da bilinir.

Ayna taşında “Tamir tarihi 1934” yazılıdır. Hemen altında ikinci onarım nedeniyle “Minibüsçüler tarafından onarılmıştır. 1969” yazısı yer almaktadır.

Ayna taşının altında sürekli akışı olan iki lülesi ve lülelerin üst kısımlarında sağ ve solda iki tas kabı bulunuyordu. Yalağı mermerdi ve üç merdivenle iniliyordu. Birkaç yıl suyu boşa akıtıldı ve nihayet bütünüyle kesildi. Sarıyer Belediyesi çeşmeyi onarım altına aldı. Çeşme renkli mermerle yenilendi. Saçağı yarı piramit şeklinde olup tepe kısmı kare olarak kapatıldı. Çeşmenin iki lülesi iptal edildi. İki lülenin biraz üzerine tek musluk takıldı. Haznesi ve ayna taşı korundu. Tas kabı yerleri ise kapatıldı. Saçak üzerindeki kare çatının ön yüzünde “Sarıyer Belediyesi tarafından onarılmıştır. 2002” yazısı mevcuttur. Çeşmenin kendi suyu kirlenme yüzünden tek edilmiş ve Vakıf Sarıyer Ayazma Suyu bağlanarak akışı sağlanmıştır.

Kaynaklar: Envanter.gov.tr; İbrahim Balcı, Simas’tan Sarıyer’e