Doğancı olarak da bilinen Ahmet Paşa, soylarını Halid bin Velid’e dayandıran Kastamonulu İsfendiyar sülalesinden gelir. Sultan Süleyman’ın sarayında eğitim görmüş, ardından sultanın doğancıbaşısı da olmuştu. Doğancı lakabını bu nedenle almıştır. Yüz yaşının aşan Ahmet Paşa, yine Sinan’ın yaptığı Üsküdar’daki türbesine gömülmüştü. Kurşunlu Camii, Sinan’ın Kayseri’de yaptığı iki camiden biridir. Sinan’ın Kayseri’deki diğer camii Çerkez Osman Paşa Camii ise yok olmuştur. Kurşunlu Camii, 12 metrenin üstündeki kubbesiyle (12.3m) Sinan’ın Anadolu’da yaptığı en büyük kubbeli yapılardandır. Cami avlusundaki sekiz sütun üzerine oturan şadırvanın ilginç bir hikayesi var. Sultan Aziz’in yüzbaşı olan oğlu Cemaleddin Efendi tarafından İç Kale bölgesi yakınında yaptırılmış. 1930’lu yıllarda, Şehzade ya da Millet Çeşmesi olarak da bilinen bu şadırvanı Kurşunlu Camii avlusuna taşımışlar. Caminin hemen karşısında Mimar Sinan Parkı ve Mimar Sinan’ın bir heykeli de bulunuyor.