Kurtuluş Savaşı Müzesi
Müze binasının Cumhuriyet Caddesi'nden görünümü (2021)
Koleksiyon boyutu1.170[1] (2019)
Toplu ulaşımEGO
Line M1 (Ulus)
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki diğer müzeler

Kurtuluş Savaşı Müzesi veya I. TBMM Binası, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir tarih müzesidir. Ulus Meydanı'na komşu olan yapı, 1924 yılına kadar Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk binası olarak kullanılmıştır. 1961 yılında müzeye çevrilerek "Türkiye Büyük Millet Meclisi Müzesi" adıyla ziyarete açılmıştır. Teşhir salonlarının ve koleksiyonun yenilenmesiyle 23 Nisan 1981 tarihinde Kurtuluş Savaşı Müzesi adıyla yeniden hizmete girmiştir.[2][3] Hâlen Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde hizmet veren müzede Kurtuluş Savaşı yılları ve Cumhuriyet'in ilanına ilişkin eserler sergilenmektedir.

1. ^ "2019 Yıl Sonu İl Brifingi". Ankara İl Kültür ve Turizm Başkanlığı. 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020.
  2. ^ "KURTULUŞ SAVAŞI MÜZESİ". Kültür Portalı. 4 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023.
  3. ^ "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ". TBMM. 1 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2023.