Mehmet Âkif Ersoy Müze Evi
KonumAltındağ, Ankara, Türkiye
Sıhhiye Metro İstasyonu
Kurtuluş Ankaray İstasyonu
Kurtuluş Tren İstasyonu
Otopark?Yok

Mehmet Âkif Ersoy Müze Evi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Mehmet Âkif Ersoy'un Türk Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'da ikamet ettiği ve İstiklâl Marşı başta olmak üzere çok sayıda şiirini yazdığı müzeye dönüştürülmüş Ankara evidir. Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü'nün sınırları içinde yer alır.[kaynak belirtilmeli]

Vaktiyle Taceddin Dergâhı olan iki katlı ahşap yapı, Taceddin Şeyhi tarafından savaş yıllarında Mehmet Âkif'e tahsis edilmişti. Yapı 1949'da Şehir Meclisi kararı ile müze eve dönüştürüldü ancak uzun yıllar harap durumda kaldı. 1982 yılında yeniden onarıldı ve 1984'te ziyarete açıldı.

Müze evde Mehmet Âkif Ersoy’a ait cep saati, gözlük, tesbih, tüfek vardır. Şairin yüzünün kalıbı müzede teşhir edilen eserlerdendir.

Evin karşısında, 2003 yılında yapılmış olan Mehmet Âkif büstü ile İstiklâl Marşı’nın ilk iki kıtasının yazılı olduğu bir kitabe yer almaktadır.