Heykeltraş Hüseyin Yüce’nin 2010 yılında yaptığı eseridir.

Mustafa Kemal Atatürk Heykeli’nin kaidesinde şunlar yazmaktadır : ‘’Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, anavatanın fedakar ve sadık hizmetkarı, eşsiz kahraman ve insanlık idealinin yaşayan sembolü.

Tüm hayatını Türk Milletine adadı ve ruhunun ateşi ile halkına ilham kaynağı oldu. Hatırası, söndürülemeyen bir ateş gibi, halkına güç vererek ebediyete kadar yaşayacaktır. ’’

Bu sözler Şili’nin başkenti Santiago’da yer alan Atatürk anıtından alıntılanmıştır. Söz konusu anıt 1973 yılında, Santiago Belediyesi tarafından Cerro Navidad Parkı’na törenle yerleştirilmiştir.

Salvador Allende Heykeli’nin kaidesinde şunlar yazmaktadır : ’’ Er geç özgür insanın geçeceği kapılar açılacak ve daha adil bir toplum kurulacak. Yaşasın halk! Yaşasın Emekçiler! ’’

Bu sözlerin sahibi Allende, 1970 yılında Şili’nin devlet başkanı oldu. Halkın egemen olduğu, sömürülmediğibir cumhuriyet kurmaya çalıştı. Ancak iktidara geldikleri üç yıl sonra kanlı bir darbe ile ortadan kaldırıldı. Bedeni yok edilen Allende’nin kocaman yüreği, inançlı sesi ise özgürlük mücadelesi veren tüm dünya halklarına yol göstermeye devam etti. İşte bu heykel Allende’nin sesinin Ataşehir’de de yankılanması için dikilmiştir. Tıpkı Ulu Önder Atatürk’ün sesinin Şili’nin başkenti Santiago’da yankılandığı gibi.’’