Duvarları büyük oranda günümüze ulaşmış yamuk dörtgen bir alanın güney bölümünde, üç nefli bir bazilika yer almaktadır. Narteksi ve atriumu olmayan kilisenin batı cephesinde, güney nefe açılan bir kapı açıklığı görülmektedir. Naos, stylobat üzerine yerleştirilmiş, sekizer sütundan oluşan iki sütun dizisi ile üç nefe ayrılmıştır. Orta nefin doğusunda içten ve dıştan yarım daire formunda, kemerli dört pencere açıklığına sahip bir apsis yer almaktadır.

Bazilikanın kuzeyinde kareye yakın dikdörtgen planlı, doğusunda apsisli bir ek mekan bulunur. Apsis duvarı ile yamuk dikdörtgen alanın kuzey duvarı arasında bir koridor oluşturulmuştur. Kuzey bölümün doğu duvarında içten trikonkhios planlı, dıştan yarım daire şeklinde apsidal bir niş yer almaktadır. Niş yarım kubbelerinde figürlü duvar resimleri görülmektedir. Kuzey duvar önünde caddeye paralel uzanan bir portiko tespit edilmiştir.

Roma Dönemi’nde palaestra ya da agora olarak inşa edilmiş yapının, Hıristiyanlık ile beraber kiliseye dönüştürüldüğü anlaşılmaktadır.

Olympos Kazısı