Ören yerinde, yapının önünde bulunan bilgilendirme tabelasında;

“Z Yapısı denilen antik yapı, Demeter Kutsal Alanının terası ile Hera Tapınağı arasında ve antik kentin yamacının ortalarında bulunan bir arazi çıkıntısı üzerindedir. Yapı, yamacın inişli çıkışlı olması nedeniyle birkaç kademeye bölünmüş olan 1500 metre karelik bir alanı kaplıyordu. Burada, işlevi bilinmeyen öncül bir yapının birkaç duvar kalıntısı vardı. Binanın en büyük kısmı, peristylli büyük bir ev olarak inşa edildiği Hellenistik Krallık dönemine (MÖ 2. yüzyıl) aittir. Binanın genel yapısı Roma döneminde de korunmakla birlikte, köklü değişiklikler de yapılmıştır. Bunlar arasında, 1990 yılında bulunmasının ardından 2004 yılına kadar üzerine koruyucu bir yapı yapılan, ihtişamlı mozaik taban gibi dekorasyon işleri de vardır. MS 2. yüzyılın ikinci yarısındaki depremden zarar gördüğü için yapı terk edilmiştir. Geç Bizans döneminde (MS 12-14. yüzyıl), çiftlik evleri ve kuzeyde kalıntısı bulunan bir şapel gibi binalar yapılırken antik doku dikkate alınmamıştır. Z Yapısının güney tarafı, 1909 yılında Wilhelm Dörpfeld tarafından ortaya çıkarılmış ve yapının peristylli büyük bir bina olduğu belirlenmiştir. 1990 yılında yapılan bir sondajla, binanın kuzey yarısındaki mozaiklerden biri keşfedilmiş ve sonraki yıllarda Kent Kazısı projesi çerçevesinde tamamıyla ortaya çıkarılmıştır. Kent Kazısı, akropolün Antik çağ ve Bizans yerleşmesini temsil eden başlıca bölümlerinin araştırılması amacıyla Alman Arkeoloji Enstitüsü’nün, Wolfgang Radt yönetiminde 1973 yılında başlattığı bir projesidir.”

şeklinde yapı anlatılmaktadır.