Yalova ili merkezi, Rüstempaşa Mahallesinde yer alan Rüstempaşa Camii, Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. 16.yy.’da yaptırılan caminin mimarı Mimar Sinan’dır.

Moloz taştan dikdörtgen planlı olarak yapılan caminin üzeri ahşap çatı ile örtülüdür.

Rüstem Paşa tarafından cami, han ve hamamı içeren bir külliye şeklinde yapıldığı düşünülen yapıdan geriye cami kısmı ile hamam kalmıştır. Han, Osmanlı döneminde okul olarak kullanılmış, ancak 1. Dünya Savaşı sırasında yıkılmıştır. Caminin, 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görmesi ve ihtiyacı karşılayamaması üzerine hemen yanına Yalova Merkez Camii yapılmıştır.

1690-1999 arası gerçekleşen depremlerde ciddi hasar gördüğü ve yüzyıllar içerisinde yapısal farklılıklar gösterdiği anlaşılan Rüstempaşa Camii, 2013 yılında yeniden restore edilmiş ve kullanıma açılmıştır.