Bolu İli, Göynük İlçesi, Soğukçam Köyü’nde, ilçe merkezinin güneyinde ve merkeze 41 km. uzaklıkta yer almaktadır. MÖ 8-7. yüzyıllarda Anadolu’da büyük bir devlet kuran Friglerin, bu bölgede varlık gösterdilerine dair en önemli kanıtı olan kaya abidesi, aynı zamanda bilinen en uzun Frig kitabesidir. Kitabe, yüksekliği 9 metreye yakın konik bir kaya kitlesinin doğu yönüne yazılmıştır. Abide üzerinde üstte, kutsal günlerde Kybele heykelciğinin konulduğu üçgen bir niş ve altında da 9 satır kitabe bulunmaktadır.

Bu anıt tahminen 2017-18 tarihleri arası tahribata uğradı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, her ne kadar web sitesinde yazıtın çalındığı haberini verse de, fotoğraflardan bunun mümkün olmadığı, anıtın parçalara ayrıldığı anlaşılmaktadır.