Avludaki yükseltilmiş küçük mescit

Sultan Han, Türkiye'de, Kayseri'nin 47 km kuzeydoğusunda, Sivas yolu üzerinde, Tuzhisar olarak da bilinen bir bölgede yer alan tarihi bir Selçuklu dönemi kervansarayıdır.[1][2][3] 1232-1237 yılları arasında Sultan I. Alâeddin Keykubad tarafından yaptırılmıştır.[4]

1. ^ "Sultanhanı Kervansarayı". www.kayseri.gov.tr. 6 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2020.
  2. ^ "Sultan Han Kayseri". www.turkishhan.org. 14 Kasım 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2020.
  3. ^ "SULTAN HAN, TUZHİSAR". www.selcuklumirasi.com (İngilizce). 20 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2020.
  4. ^ "Sultan Han". Archnet. 6 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2020.