Karaağaç
Kapatılan TCDD istasyonu
Kapanış4 Ekim 1971[2]
Önceki ad(lar)ıEdirne (1873 – 1971)
Hizmetler
Demiryolu ulaşımı

Karaağaç Tren İstasyonu, eskiden Edirne Garı, Edirne'nin il merkezinde Karaağaç Mahallesi'nde Karaağaç Caddesi üzerinde yer alan TCDD'ye ait eski ana tren istasyonudur.

İstanbul-Sirkeci – Pythion demiryolu üzerinde yer alan ilk istasyon, Chemins de fer Orientaux / Rumeli Demiryolu (CO) Şirketi tarafından Rumeli Demiryolu hattı için inşa edilmiş ve 4 Nisan 1873'te hizmete girmiştir.[1] İkinci istasyon ise 1914 yılında tamamlanmış, ancak 1930 yılında hizmete girebilmiştir.[2]

23 Mayıs 1971'de Pehlivanköy – Edirne – Svilengrad demiryolu üzerinde inşa edilen yeni Edirne Garı'nın hizmete girmesi üzerine, istasyon, 4 Ekim 1971'de kapatılmıştır.[2]

1998 – 2017 yılları arasında Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası olarak hizmet veren bina, 2017'den bu yana aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılmaktadır.[3]

1. ^ a b "CO lines opening dates". www.trainsofturkey.com. 4 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Aralık 2020.
  2. ^ a b c d "Karaağaç Eski Tren Garı". edirnekulturturizm.gov.tr. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ekim 2021.
  3. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; milliyet isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)