Thiatira
Thyatira
MülkiyetT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
İşletmeManisa İl Kültür Turizm Müdürlüğü
Kamusal erişimEvet
Resmî sitemanisakulturturizm.gov.tr

Thiatira (YunancaΘυάτειρα, LatinceThyatira), günümüzde Manisa'nın Akhisar ilçesi sınırları içerisinde kalan Antik Yunan kenti.[3] Kent, Aziz Pavlus tarafından Batı Anadolu'da kurulan Hristiyanlığın ilk yedi kilisesinden biridir.[4] Thiatira kentine ait kalıntıların bir bölümü bugün Akhisar kent merkezinde bulunan Tepe Mezarı mevkiinde görülebilmektedir.

1. ^ "Akhisar hakkında". manisakulturturizm.gov.tr. Manisa İl Kültür Turizm Müdürlüğü. 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2017.
  2. ^ "Thyateira Antik Bölgede Kazı Çalışmaları Başladı". Arkeoloji Haber. arkeolojihaber.net. 21 Eylül 2011. 12 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2017.
  3. ^ "Akhisar Roma'ya taşındı!". Habertürk Gazetesi. haberturk.com. 26 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2017.
  4. ^ "Bu Proje Alaşehir'e Değer Katacak". Milliyet Gazetesi. milliyet.com.tr. 10 Temmuz 2015. 26 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2017.