Adı: Türbe Höyük
il: Siirt
Tescil durumu:
Tescil No ve derece:
Tescil tarihi:
Araştırma yöntemi: Kazı

Türbe Höyük, [not 1] Siirt il merkezinin 27 km. güneybatısında yer alan bir höyüktür. Botan Çayı'nın Dicle'ye katıldığı bölgenin yaklaşık 6 km.[not 2] kuzeyinde, Botan Vadisi'nde, dere kıyısındadır. Boyutları yaklaşık 100 x 40 metredir.[1]

Höyüğün MÖ 6. binyıl ile MÖ 1. binyıl başarında yerleşim gördüğü anlaşılmaktadır. Ancak MÖ 2. binyıldaki yapılaşmanın büyük bir tahribat yaptığı görülmüştür. Yangın izlerinin de saptandığı bu yapı katları Orta Tunç Çağı'na tarihlenmektedir.[2]

Kaynak hatası: <ref> "not" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="not"/> etiketinin karşılığı bulunamadı (Bkz: Kaynak gösterme)

1. ^ TAY – Yerleşme Dönem Ayrıntıları
  2. ^ Elif Baştürk, Habur Çanak Çömleğinin Siirt-Türbe Höyük Verileri Işığında Değerlendirmesi Sh.: 156