Şeb-i Sefa Fatma Hatun Camii civarında bulunan Voynuk Şüca Mescidi fetihten sonra inşa edilen ilk mescitlerdendir. Banisi Şücaeddin İbrahim’dir. Vakfiyesinde tarih bulunmamakla birlikte aynı mahallede bulunan Yahya Güzel Mescidi (Hoca Teberrük) ile aynı zamanda inşa edildiği düşünülmektedir. Bu tarih Evail Rebiülevvel 881/23 Haziran-3 Temmuz 1476’dır. Hadikatü’l-Cevâmi’de bulunan kayda göre mahallesi vardır ve vâkıf Şücaeddin İbrahim Efendi, Hızır Bey Çelebi ve Şair Necati Efendi’nin kabirlerinin bu caminin haziresinde bulunduğu belirtilmektedir. Hadika’da belirtilen mahalle kaydı XVI. asırdaki kayıtlarda yer almamış, “Mahalle-i mescid-i Hâce Teberrük ma’a mahalle-i Voynuk Şücaüddin” şeklinde, mahalle içinde mahalle olarak kabul edilmiştir. 1922 düzenlemelerinde Küçük Pazar mahalleleri arasında yer almış, 1934 yılı düzenlemelerinde Hacı Kadın Mahallesi’ne dâhil edilmiştir. Eser, İstanbul Manifaturacılar Çarşısı (İMÇ) inşa edilirken 1958 yılında yıktırılmıştır.

Ekrem Hakkı Ayverdi, Fatih Devri Mimarisi adlı eserinde mescidin yıkılmadan önceki durumundan şu şekilde bahsetmektedir: “Voynuk Şücaüddin Mescidi İbrahim Efendi Atatürk caddesnin alt kısmında, çukurda görülen moloz taşlarla tecdid edilmiş camidir. Haziresindeki İstanbul’un ilk kadısı Hızır Bey Çelebi’nin güzel kabri dolayısıyla tarihi ehemmiyeti vardır. Hadika’da Şair Necati’nin de burada medfun olduğu yazılı ise de kabir taşı kaybolmuştur. Keza karşı kabristanda olması lâzım gelen Kâtip Çelebi’nin taşı da zayi olmuşdur. Baninin mihrab önündeki kabri bugün mevcud değildir. Namaza açıktır.”