Vivar kalesi bugün, Arnavutluk’un Butrint şehrinde, İyon Denizi ile antik Butrint (Buthrotos) şehrini birleştiren Vivar Kanalı’nın güney kıyısında bulunmaktadır. Bugün Vivar Kanalı üzerinde bulunan ve köşelerinde üç kulesi olan kale, üçgen şeklinde bir plana sahiptir. Kale avlusunun ortasında silah deposu olarak kullanılan yuvarlak kubbeli bir bina bulunmaktadır. Batı tarafında, iki kulenin dışında, ateşli silahlar için bırakılmış boşluklarla çevrili bir duvar vardır.

18. yüzyıl içinde Osmanlı’nın idare ettiği kale birkaç kez el değiştirdikten sonra 26 Ekim 1798’de kale Tepedelenli Ali Paşa tarafından ele geçirildi ve 1820’ye kadar onun elinde kaldı. Onların çekilmesinden önce Fransızlar Kalenin kulelerinden birini havaya uçurdu ve bir daha inşa edilmedi.