Horhor Caddesi, Baba Hasan Âlemi Sokağı’nda bulunuyordu. Mescid, hicri 865/miladi 1460 yılında Fatih Sultân Mehmed’in alemdarı Baba Hasan Ağa tarafından yaptırılmıştır. Mescid, yarı kâgir, dört duvar üzerinde, ahşap çatılı olup, İsmail Ağa (Oruç Gazi) Mescid’inin üstünde idi. Horhor Antikacılar Çarşısı binasının bitiğiğindeki alan üzerindeydi. 1930 yılında Kadro dışı kalan mescid, 1956 yılında Atatürk Bulvarı açılırken yola tesadüf etmediği halde, “ahşap çatılı ve değersizdir” denilerek maalesef yıktırılmıştır. Tuğla ile örülmüş minaresinin külahı, kurşun kaplı idi. Günümüze, banisinin mezarı ile yıkık duvar kalıntıları ulaşmıştır. Ibadethane binasının bitişiğinde Ahi Çelebi tarafından yaptırılmış olan mektep binası bulunmaktaydı. Bu yapı bugün mevcut değildir. Yerinde Horhor Antikacılar Çarşısı’na ait bina yükselmektedir. Bu binanın yapılış amacı da okul binası olarak inşa edilmişti. Daha sonaları Antikacılar Çarşısı olmuştur. Hasan Baba’nın mezarı caminin önünde sokak aşırı ötesinde ve bir evin bahçesindedir. Türbenin kitabesi 1976 yılında Aksaray’da bir antikacı da vitrinde satışa konulmuştur. Açık türbe de harap haldedir. Bugün mescidden iz yoktur. Mescidin vakfiyesi, hicri 903 Muharrem/ miladi 1497 Ağustos tarihlidir.