Baykan ilçe merkezinin 4 km kuzeydoğusunda Bitlis-Baykan karayolunun kenarında Bitlis Çayı üzerindedir. Harç analizine göre Selçuklu  döneminde yapılmıştır. Tek yöne eğimli köprülerdendir. Altı gözlü olan köprü doğu-batı doğrultusunda uzanmakta ve 74.50×4.50 m ölçülerindedir. Meyilli bir arazi üzerindeki köprü, iki renkli kesme taş malzemeden yapılmıştır. Köprünün payeleri farklı ölçülerdedir. Oldukça harap olan köprünün ilk iki gözündeki sivri kemerler sağlamdır. Ayaklar dikdörtgen kesitli olup derenin üzerinde olanlar doğrudan kaya üzerine oturtulmuştur. Ayaklardan ikincisinin doğusunda üçgen şeklinde bir selyaran vardır. Günümüzde kullanılmayan köprünün bir bölümü yıkılmış olup 2006 yılındaki restorasyon çalışmaları tamamlanmıştır.