Bursa ilinin kuzeybatısında bulunan Eşkel, Rhyndakos Irmağı’nın Marmara Denizi’ne döküldüğü yerin doğusunda, küçük bir koyda kurulmuştur. 20. yüzyılın başlarında Yunanlılar tarafından Daskeli olarak anılmaktadır. Kentin antik dönemdeki adı Daskyleion’dur. Bölgede birden fazla Daskyleion isimli kent olmasından dolayı Corsten, Eşkel’de bulunan deniz kenarındaki Daskyleion kentini Daskyleion ad Mare olarak adlandırmıştır. 20. yüzyılın başında ilk kez Dakyleion ile Eşkel eşleştirmesini ilk kez yapan F. W. Hasluck’tur. Hasluck, Daskyleion’un, koyu doğu rüzgârlarından koruyan bir tepenin üzerinde olduğunu belirtmektedir. Kentin, koyun içerisinde şekilsiz, yontulmamış taşlardan düzensiz bir dalgakıranı ve çok küçük bir limanı mevcuttur.

Bursa’nın Antik Deniz Limanları, Serkan Gündüz