Odunpazarı ilçesinde bulunan çeşmenin,Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden edinilen anıt fişinde çeşmenin Geç Osmanlı Dönemi’nde inşa edildiği belirtilmiştir.
Kareye yakın planlı çeşmenin dört cephesi vardır. Kuzeye bakan ön cephesi Roma Dönemi’ne ait Phyrgia’ya özgü kapı tipli, çifte ait mezar steli kullanılarak inşa edilmiştir. Çeşmenin batı cephesinde ise çeşme aynası olarak kullanılmış olan süslemesiz, kenarları ince yivli bir diğer mermer levha daha mevcuttur. Çeşmenin, mevcut izlerinden bir dönem var olduğu düşünülen kubbeli üst örtüsü günümüze ulaşamamıştır. Çöken üst örtüden içini görebilmek mümkündür ve içerisinde pişmiş topraktan künk olduğu görülebilmektedir. Ayrıca mermer stelin iki yanında birer adet sabunluk nişleri ve önünde yalağı bulunmaktadır.Mezar steli, Geç Osmanlı Dönemi’nde yapılan çeşmenin ayna taşı olarak kullanılmıştır. Çeşme günümüzde çalışmamaktadır.