Yapı Mezit bey adında bir kişi tarafından 1442 yılında yaptırılmıştır.

Yanındaki imaret günümüze ulaşmamıştır. Geniş bir bahçe içinde yer alan cami zaviyeli veya tabhaneli olarak adlandırılan ters T planlıdır. Bazı bölümleri moloz, bazı bölümleri almaşık, bazı bölümleri de düzgün kesme taşla inşa edilmiştir.

Cami, kıble yönünde sıralanan iki kubbe ve daha alçak olan yan kanatlardaki iki kubbe olmak üzere toplam dört kubbeyle örtülüdür.

Mihrap sofasının iki yan ve kıble cephelerinde iki sıra halinde dörder pencere açılmıştır. Yan kanatların kıble cephelerinde iki, yan cephelerinde birer alt pencere açılmıştır. Kuzeybatı cephesinde yanlarda birer pencere açılmıştır. Cephe ortasında taç kapı yer almaktadır. Silmelerle çerçevelenmiş kapı, sütunçelerle pahlanmış, sivri kemerli niş içerisinde mermer söveli ve basık kemerlidir. Basık kemer üzerinde dört satırlık bir kitabesi vardır. Cephede kapı üzerine isabet eden, tuğla örgülü hafifletme kemeri görülmektedir.

Yapının batı köşesinde minare yer almaktadır. Asıl minaresi yeşil çinilerle kaplı olduğundan cami yeşilce ismini almıştır. Söz konusu çinili minare günümüze ulaşmamıştır. Mevcut minare düzgün kesme taşla klasik Osmanlı tarzında inşa edilmiştir. Harim kıble yönüne uzanan dikdörtgen planlıdır. Mihrap önündeki kubbeye sade pandantifle geçilirken geridekine mukarnas dolgulu pandantifle geçilmiştir. Harim ortasında kubbelerin yükünü bir sivri kemer taşımaktadır. Silmelerle kuşatılmış mihrap, mukarnaslı yaşmağa ve rumilerden oluşan bir alınlığa sahiptir. Yanlardaki tabhane birimlerinin duvarları kaldırılarak harimle birleştirilmiştir. Caminin kuzey köşesindeki tabhane kanadında kubbeye prizmatik üçgenlerle geçilirken diğerinde tromplarla geçilmiştir. Her iki kanadın da kıble duvarı ortasında ocak yeri vardır.