Edirne’nin simgelerinden biri olan Saatli Medrese, 1437-1447 yılları arasında II. Murat’ın isteği üzerine inşa edilmiştir.

Medresenin avluları açık olup tek katlı bir yapıya sahiptir. Özellikle güney duvarında kesme taş kullanıldığı göze çarpmakta olup, kuzey bölümü hariç üç cephesi ile dışarı bağlanır. Saatli Medrese’nin hemen yanında Üç Şerefeli Camii ve Peykler Medresesi bulunmaktadır.

Medrese, revaklı avlu etrafında 17 hücreden ve biri açık biri kapalı iki dershaneden oluşur. Esas giriş dışında doğuda ve kuzeyde iki girişi daha vardır.

Revağın mermer sütunlara oturan, uzunlamasına tonozlarla örtülü olduğu kaynaklardan öğrenilmektedir. Yapının girişi kemerlidir. Tüm bina içten dışa kesme taş ile yapılmıştır. Odalarda birer ocak, bazılarında dörder olmak üzere birçok dolap nişi vardır. Kapı renkli taşlarla basık kemerli yapılmıştır. Medresenin arka iki köşesi boştur. B u köşelerin birinde tuvalet olduğu düşünülmektedir. Yapının 18 küçük, 3 büyük kubbesi vardır. Her kubbenin önünde baca vardır. Bacalarda renkli kesme taş kullanılmıştır. Kubbeler kurşunla kaplanmıştır. Hücrelerde genelde iki pencere açıklığı bırakılmıştır. Bu pencerelerden biri sokağa, diğeri yapının avlusuna bakmaktadır. Pencereler dikdörtgen formlu olup basık kemerlidir.

Fatih Sultan Mehmet Müzesi olarak kullanılmaktadır.