Yol cephesinde zemin katında iki adet yarım daire kemerli tonozlu açıklık bulunan betonarme hatıllı moloz taştan oluşan bir yapı bulunduğu tespit edilmiştir. Yapının duvarları yukarı doğru eğimlidir. Tuğla tonozların içinde örülmüş kapı açıklıkları vardır. Piramidal olarak yukarı doğru daralan yapının masif duvarlarında biri tonozların hemen üst hizasına denk gelen üç sıra betonarme hatıl mevcuttur. Yapının arka kısmı muhtemelen maden ocağında yapılan çalışmalar esnasında bütünüyle yıkılmış olup moloz taş dolgu açığa çıkmıştır. Yol cephesinde tonozların üzerinden başlayan oturma çatlakları ve yapının üzerinde ağaç boyutunda bitkilenmeler mevcut olduğu görülmüştür. Eski hava fotoğraflarından yapılan incelemelerde yapının bir tahkimatın parçası olduğu anlaşılmakta ve bu nedenle bir savunma yapısı olduğu değerlendirilmektedir.

Kaynak: Koruma Kurulları